Ingredients per la massa.

Pes | Unitat | Ingredient |
---|---|---|
1000 | g. | Farina |
10 | g. | Llevat |
20 | g. | Sal |
700 | g. | Aigua |
150 | g. | Sèsam |
Amassar.

Amassarem tots els ingrediens, si tenim massa mare podem possar 200g.
Repossar en bloc uns 30 minuts.
Con tots els repossar depen de la temperatura ambien.
Desgassificar el bloc i fer un repos de 20 minuts.
Desgassificar el bloc funyin (amassant)
Fer porcions de 300 g.

El pes es aproximat i cada escun té la seva mida ideal.
Formar boles i deixar-les relaxar uns 10 minuts.

El temps sempre es rel·latiu, depen de molts factors, pero les porcions s'han de afluixar.
Funyir-les (desgassificar-les) i possar-les a llevar sobre un drap enfarinat.
Deixarles llevar en un lloc sence correns d'aire i sobretot sence pressa. Tindríen que doblar el seu volum.
Fer uns talls abans de enfornar.

Serveixen per que, en el forn, la peça creixi mes maca.
Enfornar a 220º durant 24 minuts.

El senyal per saber si està a punt es prema amb el dit la massa i veure si recupera la forma.